Shopping Cart

Brist, Deniz Zembo i Apetit

Vrhunska maslinova ekstra djevičanska ulja i gastronomske kreacije Deniza Zembe u centru Zagreba.

wish.hr

Brist 02

Zagrebački restoran Apetit bio je domaćin prezentacije vrhunskih ekstra djevičanskih ulja BRIST Olive Sta. Margherita, Seline i Gorlato, proizvedenih od tradicionalnih i autohtonih sorti maslina te uz pomoć najsuvremenije tehnologije. Obiteljska tvrtka Brist već šestu godinu zaredom uspješno plasira svoja vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja jugozapadne Istre na vrlo zahtjevno hrvatsko tržište.

Zahvaljujući optimalnoj kombinaciji mikroklimatskih uvjeta, plodnog tla i slanih vjetrova s mora masline već stotinama godina uspijevaju na istarskom poluotoku. U obiteljskoj tvrtki Brist one se beru ručno sa starih revitaliziranih maslinika i novih plantaža, a prerađuju se istoga dana kako bi se sačuvala sva svježina i vitalnost masline.

Poznati chef Deniz Zemba iz restorana Le Mandrać u Volovskom donio je dašak Istre u hrvatsku metropolu sljubljujući karakteristične namirnice toga podneblja s ovim vrhunskim uljima. Posjetitelji su mogli kušati vodnjansku skutu sa sirovim repovima škampa i tartar od brancina na emulziji od mladog maslinovog ulja BRIST Olive Seline, kojeg karakterizira blag i lagano gorkast okus.

Brist Oli Tasting

Slijed se nastavio poširanim filetom lista s kremom od tikvica te dimljenom oradom s mladim ekstra djevičanskim uljem Brist Olive Sta. Margherita izraženog i skladnog gorkastog okusa. Vrhunsko ulje BRIST Olive Gorlato intenzivne gorčine pokazalo se savršenom podlogom za kratko zapečenim filet tune, ali i ramsteak istarskog boškarina s bijelim tartufom i cvijetom morske soli.

Uz jela su se služila renomirana vina istarskih vinarija Degrassi, Damjanić, Poletti, Trapan, Peršurić, Capo i Ravalico, dok je gastronomska pustolovina završena ukusnim čokoladnim zalogajima – čokolatinima Roberta Perića – s dodatkom maslinovog ulja.

Always most recent harvest

Guaranteed freshness

Safe Shipping Guaranteed

To all available locations

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa